Diverse tilbud i hedensted kommune

Forældrekontakten

Hvis du har behov for at tale med nogen om store eller små bekymringer ift. dit barn og/eller jeres familie, så kan du henvende dig anonymt til Forældrekontakten.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/skole-og-boernepasning/paedagogisk-psykologisk-raadgivning-ppr/foraeldrekontakten

Kunne du tænke dig at mødes med andre, som kender til livet med en diagnose? Så er er en netværksgruppe måske noget for dig.

Netværksgrupperne er et fællesskab, hvor du møder ligesindede, og hvor du i et trygt rum får mulighed for at lytte og fortælle om de ting, der fylder i livet med en diagnose.
Alle deltager på lige fod, deler egne erfaringer og bliver set, hørt og forstået af andre, som genkender det, man fortæller. 
Gruppen ledes af en frivillig facilitator, som er ordstyrer og sikrer, at I har nogle fælles sociale spilleregler, som overholdes, så alle oplever et trygt rum, hvor samtalerne kan foregå.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/sundhedshuset/sundhedstilbud/netvaerksgrupper-autisme-og-adhd

Kognitivt gruppeforløb for dig der er ramt af angst.

Undersøgelser viser, at mange lider af angst uden at få behandling for det. Tanker, som at man selv er skyld i det, at man bør tage mig sammen fører ofte til, at den enkelte ikke får søgt den rette hjælp.

Angst viser sig i form af katastrofetanker, tvangstanker, tvangsritualer, vedvarende bekymringer, stærkt fysisk eller psykisk ubehag, man undgår bestemte situationer eller steder – eller isolerer sig og undgår kontakt med andre mennesker. I svære tilfælde kan man ikke forlade sit hjem uden ledsager.

Du kan deltage hvis du bor i Hedensted Kommune, har kontakt til jobcenteret og har mindst en af følgende angstlidelser:
Panikangst – Helbredsangst – Socialfobi – Agorafobi – Generaliseret angst.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/sundhedshuset/sundhedstilbud/gruppeforloeb-for-borgere-med-angstlidelser

Vores depressionsforløb henvender sig til dig, der har symptomer på depression og gerne vil have redskaber til at håndtere og forstå dine symptomer.

Forløbet i Sundhedshuset består typisk af op til 5 individuelle samtaler med en psykolog eller sundhedskonsulent. Samtaleforløbet tilpasses dine behov og ønsker, men vil ofte involvere, at du får mere viden om depression og lærer strategier til at bryde depressive tanke- og adfærdsmønstre. Vi bruger ofte værktøjer fra kognitiv eller compassion fokuseret terapi. Nogle gange kan det give mening at supplere med et af Sundhedshusets mere kropsorienterede hold, som fx blid yoga eller krop- og åndedrætsforløb.

For at få mest muligt ud af forløbet, er det vigtigt, at du møder til dine aftaler og arbejder med strategierne imellem samtalerne. 

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/sundhedshuset/sundhedstilbud/depression

Stressforløbet henvender sig til dig, der oplever symptomer på stress og ønsker redskaber til at forebygge og håndtere stress. Vores forløb kan også hjælpe dig med at genvinde overskuddet og styrke din mentale sundhed. Vi tilbyder forskellige forløb afhængig af graden af din stress og dine ønsker.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/sundhedshuset/sundhedstilbud/stressforloeb

Hvem kan deltage?

Børn med angst og deres forældre. Det er typisk de børn, hvor forældrene fortæller, at de er meget bekymrede, og skal beroliges hele tiden. De er måske bange for at komme i skole, sove alene, sige noget i klassen, være alene hjemme og være væk fra mor/far etc.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/skole-og-boernepasning/paedagogisk-psykologisk-raadgivning-ppr/cool-kids-chilled

At blive ramt af en erhvervet hjerneskade er svært både for den ramte og de pårørende. Du kan læse om de tilbud der findes i Hedensted Kommune til hjerneskadede borgere og deres pårørende.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/hjerneskade/hjerneskade#erhvervet-hjerneskade-14

Har dit barn en erhvervet hjerneskade? Har du brug for hjælp til at gennemskue, hvilke muligheder for støtte, rådgivning og hjælp du kan få til dit barn med erhvervet hjerneskade kan du kontakte hjerneskadekoordinatoren.

https://www.hedensted.dk/service-og-selvbetjening/sundhed-stoette-og-pleje/sundhed-og-forebyggelse/hjerneskade/hjerneskade-hos-boern-og-unge